Protestantse gemeente

 

te Mijnsheerenland

Kampweekend 2017

Kampweekend

Jeugdwerk Jeugdkerk Clubs Zondagsschool Cathechese

Kampweekend 2017

Wat hebben wij een spetterend kamp gehad met veel nieuwe gezichten!

En wat hebben we ook veel gelachen…

 

In het weekend van 30 juni zijn we met 31 kinderen en 6 leiding naar ons vertrouwde kamphuis “Buitenhuis Teteringen” geweest. Wat een prachtige omgeving is het daar, midden in het bos. Het weer viel alles mee, alleen zaterdagochtend hebben  we wat regen gehad. Ik zal even bij het begin beginnen.

 

We vertrokken vrijdag om 18.00 uur vanuit De Pastorije. Een aantal kinderen (en ouders!) vonden het best wel spannend, want zij waren nog nooit op kamp geweest! Toen we in Teteringen aankwamen heeft iedereen eerst zijn bed in orde gemaakt. Alle tassen werden uitgeladen en wat kwam er veel snoep tevoorschijn!  Alles bij elkaar een 20 liter pan vol! Maar dat hoort er natuurlijk wel een beetje bij…

 

‘s Avonds hebben we het knotsgekke spel gespeeld.  Dit was echt lachen…

De kinderen moesten bijvoorbeeld snorren op elkaars gezicht tekenen en elkaars teennagels zo snel mogelijk lakken! Zelfs de jongens liepen met rode nagels rond. Hierna hebben we de pubquiz gedaan, een quiz waarbij je zo snel mogelijk stukjes muziek moest raden. Wat weten die kinderen veel van muziek zeg! Daarna naar bed, maar het viel, zoals altijd, niet mee om de kinderen stil te krijgen. Dus…het was een kort nachtje voor iedereen!

 

 

De volgende morgen na het ontbijt gingen we het regenboogspel spelen, dit is een soort verstopspel. ‘s Middags hebben we een 3-kamp gedaan. De kinderen moesten afwisselend 3 spellen spelen waaronder bijvoorbeeld elkaar vasthouden en jezelf dan heel soepel door een binnenband van een fiets wringen! Erg grappig! Daarna mochten ze zich voorbereiden voor de bonte avond. Wat hadden we veel acts! Alle kinderen hebben super hun best gedaan en uiteindelijk, na een moeilijke beslissing, hebben Levie, Isabelle en Meike gewonnen.

 

Na de bonte avond volgde… de spooktocht! Dit is toch wel het spannendste gedeelte van het hele kamp! Gelukkig hebben we iedereen die mee wilde lopen weer veilig uit het bos gekregen! Na weer een leuke, drukke dag waren de kinderen echt uitgeput en vielen snel in slaap. En de leiding ook, het is toch wel vermoeiend, zo’n kamp!

 

Nu zijn we alweer bij de laatste dag aangekomen…

Zondagmorgen had Bart nog een mooi verhaal verteld over oordelen. Heb niet meteen je oordeel over iemand klaar, maar probeer eerst eens een praatje te maken, voordat je over iemand oordeelt. Het kan reuze meevallen. Daarna zijn we ons laatste spel gaan spelen en dat was levend stratego, een echte klassieker voor kampen. Wat hebben de kinderen hard gerend zeg! En als laatste moesten we onze spullen allemaal weer opruimen, wat ook een uitdaging op zich was! Maar het is gelukt, iedereen heeft alles weer terug gevonden.

 

Dus al met al was het een super kamp dat we volgend jaar zeker weer over doen! Gaan jullie dan weer mee?

 

Groetjes van Barbara, Vera, Sasha, Bart, Jaco en Wendy