Protestantse gemeente

 

te Mijnsheerenland

 

- De Greupkring met Bijbelstudies over “ouder worden in Gods licht” door Rene van Loon o.l.v. de predikant. De eerste avond was op 14 september. Opgave een verdere informatie bij Gerda van Overdijk:

gvanoverdijk@hotmail.com

 

 

 

 

 

 

 

 

In onze gemeente zijn veel kringen actief. Hieronder informatie over de diverse kringen

 

- De kring “De weg van het gebed” door K.H. Miskotte o.l.v. de predikant.
Een dun, maar zeer verfijnd én nog immer actueel boekje over wat bidden is. Wat is het gebed en in welke vormen komt het voor? Bent u nieuwsgierig naar wat theologie én een praktisch onderwerp: wees erbij!
Het boek wordt -interactief- besproken in vijf delen. Het gaat om 5 maandagavonden van 20:00 tot 21:30 uur: 26 september, 17 oktober, 14 november, 12 december, 16 januari. Als jij/u mee wilt doen: laat het mij weten, dan noteer ik u alvast.
predikant@mijnsheerenkerk.nl / 0186-750203

- De Bijbel-(podcast)kring o.l.v. Lydia Donkersloot en Adrie Kegel. Ze beluisteren een podcast van “Dit is de Bijbel” en spreken daar met elkaar over.

Ze komen samen op woensdagavonden, eenmaal per drie weken. De eerste avond is op 21 september, 20:00 uur. Verdere informatie en opgave bij Lydia Donkersloot: 06-15394884 / ldonkersloot@outlook.com

 

 

 

 

 

 

Kringwerk

- De leeskringIn alle redelijkheid” door Tim Keller o.l.v. Paul Knol en Wim van Vliet

Het boek met argumenten om te geloven in God wordt besproken op deze kring. Ook zeer geschikt voor mensen met vragen over het geloof.

Verder informatie en opgave bij Paul Knol: 0186-684499 / knolpc@planet.nl

 

 

 

- De leeskring Con libris o.l.v. Corry Scheepmaker. Data voor het eerste halfjaar na de vakantie: 2 september, 6 oktober, 10 november, 14 december om 20:00 uur. Voor meer informatie en opgave:

c.scheepmaker52@hotmail.com

 

 

 

- De kring rondom geloof en eenvoudige levensstijl: Simpeler leven, eenvoudig leven, slow living. Het zijn uitspraken die je misschien wel bekend voorkomen, je aanspreken zelfs, maar wat houdt het precies in? Of beter, hoe bereik je het? In de kring 'Eenvoudig leven' willen we met elkaar in gesprek gaan over welke voordelen dit kan opleveren, voor ons, geestelijk maar ook voor de rest van de aarde. Wat staat er eigenlijk in de Bijbel over hoe God wil dat we ons leven leiden en zorg dragen voor zijn prachtige schepping? Door hier met elkaar over in gesprek te gaan kunnen we van en met elkaar leren wat God hierin van ons verlangt en hoe we dit praktisch (nog meer) kunnen toepassen op onze huidige manier van leven. Voor meer informatie en opgave: Kim Kegel -k.chong.vtm@gmail.com / 06 49981875

 

 

 

 

 

kringwerk 2022-2023

- Creatief geloven

Elke maand komen we met een klein groepje vrouwen bij elkaar om over ons persoonlijk geloof te praten aan de hand van een onderwerp. We hebben het bijv. al over zondag, kwetsbaarheid, rust, stilte, licht, hoop en nog veel meer onderwerpen gehad. We luisteren dan naar teksten uit de Bijbel/uit andere christelijke boeken die hierbij passen of naar gedichten/muziek, of we kijken een videofilmpje. We gaan daarna thuis met het onderwerp aan de slag op een creatieve manier. Dit mag je doen hoe jij dat zelf wilt, je kunt bijv. fotograferen, schilderen, een gedicht maken, kleien, tekenen. De keer erop delen we wat we gemaakt  hebben met elkaar en is er weer een nieuw onderwerp. Ook is er elke keer een creatieve opdracht om zelf op een andere manier met het thema bezig te zijn. Dit is nooit verplicht maar altijd een uitnodiging.

De ochtenden zijn 1 keer per maand op de woensdagochtend van 9.30 uur tot 10.45 uur.

Wil je er een keer bij zijn, neem dan contact op met mij,

Ik hoop van je te horen,

Bianca koster

0630791512 of stuur een mailtje naar biancakoster123@gmail.com